Svinjski Odrezak u Bjelom Umaku

Sastojci:
-4 svinjska odreska
-malo  ulja
-2 glavice luka
-2 cena bjelog luka
-so i biber po zelji
-2 kasike sveze iscjedjenog limunovog soka
-400 ml vehnja za kuvanje
-2-3 grancice timijana




Priprema: Ocistite luk i bjeli luk. Jednu glavicu narezite dijagonalno na kolutove, a drugu kao i bjeli luk na sitne kockice. Odreske operite, posusite kuhinjskim papirom, pa ih posolite i pobiberite. Poprzite ih na malo zagrijanog ulja, u vecoj tavi, sa svake strane po desetak minuta ili dok se lijepo ne zapeku. Izvadite ih na topli tanjir i drzite poklopljene na toplom mjestu. Pripremljen nasjeckani crni i bjeli luk poprzite na preostalom ulju od pecenja, desetak minuta. Dodajte vrhnje za kuvanje, koje malo posolite i pobiberite. Dodajte i ocjedjen sok od limuna. Umak kratko prokuvajte, pa ga po zelji izmiksajte stapnim mikserom. Timijan saperite, pa ga umjesajte u umak. Jos kratko prokuvajte. Odreske posluzite sa umakom, ukrasite kolutovima luka i grancicama timijana. Kao prilog posluzite tjesteninu ili rizu. Prijatno.

0 komentari:

Pokreće Blogger.