Punjeni Jagnjeci But
Sastojci:
-1 Jagnjeci but -2 kasike brasna
-500 g spinata -1 kasike pavlake
-300 g sira -2 kasike ulja
-2 cena bijelog lika -so, biber
-3 jaja -jaci konac za sivanje
Priprema:Operite i obrisite jagnjeci but, zatim ostrim nozem pazljivo izvucite butnu kost iz sredine, ostavljajuci onaj deo koji se vidi spolja. Pomocu noza formirajte "dzep" u sredini buta i dobro usolite meso. Obarite spinat u slanoj vodi, dobro ga ocjedite i sitno iscjekajte. Usitnite sir, dodajte jaja, brasno i pavlaku. Posolite i pobiberite po ukusu, dodajte zdrobljen bijeli luk, pomjesajte sa spinatom i ovom masom nadjenite meso. Otvor zasijte jacim koncem, posolite meso spolja, namastite ga i stavite da se pece u namascenom plehu. U toku pecenja pomalo zalijevajte meso sokom koje je pustilo. Prijatno.
-1 Jagnjeci but -2 kasike brasna
-500 g spinata -1 kasike pavlake
-300 g sira -2 kasike ulja
-2 cena bijelog lika -so, biber
-3 jaja -jaci konac za sivanje
Priprema:Operite i obrisite jagnjeci but, zatim ostrim nozem pazljivo izvucite butnu kost iz sredine, ostavljajuci onaj deo koji se vidi spolja. Pomocu noza formirajte "dzep" u sredini buta i dobro usolite meso. Obarite spinat u slanoj vodi, dobro ga ocjedite i sitno iscjekajte. Usitnite sir, dodajte jaja, brasno i pavlaku. Posolite i pobiberite po ukusu, dodajte zdrobljen bijeli luk, pomjesajte sa spinatom i ovom masom nadjenite meso. Otvor zasijte jacim koncem, posolite meso spolja, namastite ga i stavite da se pece u namascenom plehu. U toku pecenja pomalo zalijevajte meso sokom koje je pustilo. Prijatno.
10:43
|
|
You can leave a response
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Pokreće Blogger.
0 komentari:
Objavi komentar