Svinjski Kotleti u Umaku od Vina

Sastojci:
-1 velika kasika biljnog ulja
-1 cen sitno narezanog bjelog luka
-5 zrna crnog bibera, smrvljenog
-4 svinjska kotleta
-50 g glatkog brasna
-1 crveni luk



-50 g crvene paprike, narezane
-50 ml govedjeg temeljca
-50 ml suvog bjelog vina
-1 velika kasika vinskog sirceta

Priprema: Zagrijte ulje u tavi i dodajte bjeli luk i biber.  Pokupite tecnost sa svinjetine sa kuhinjskim papirom , a zatim je uvaljajte i oblozite brasnom. Pecite je sa obe strane dok ne dobije zlatno smedju boju. Izvedite meso iz tave i stavite ga sa strane. Dodajte isjeckan crveni luk i crvenu papriku u tavu te dinstajte dok ne omeksaju. Dodajte temeljac, vino i sirce i dobro promjesajte. Vratite svinjetinu u tavu i lagano dinstajte, nepokriveno, oko 30 minuta, povremeno okrecuci meso. Posluzite toplo sa kuvanom rizom. Prijatno

0 komentari:

Pokreće Blogger.