Svinjski Kotleti u Umaku od Vina
Sastojci:
-1 velika kasika biljnog ulja
-1 cen sitno narezanog bjelog luka
-5 zrna crnog bibera, smrvljenog
-4 svinjska kotleta
-50 g glatkog brasna
-1 crveni luk
-50 g crvene paprike, narezane
-50 ml govedjeg temeljca
-50 ml suvog bjelog vina
-1 velika kasika vinskog sirceta
Priprema: Zagrijte ulje u tavi i dodajte bjeli luk i biber. Pokupite tecnost sa svinjetine sa kuhinjskim papirom , a zatim je uvaljajte i oblozite brasnom. Pecite je sa obe strane dok ne dobije zlatno smedju boju. Izvedite meso iz tave i stavite ga sa strane. Dodajte isjeckan crveni luk i crvenu papriku u tavu te dinstajte dok ne omeksaju. Dodajte temeljac, vino i sirce i dobro promjesajte. Vratite svinjetinu u tavu i lagano dinstajte, nepokriveno, oko 30 minuta, povremeno okrecuci meso. Posluzite toplo sa kuvanom rizom. Prijatno
-1 velika kasika biljnog ulja
-1 cen sitno narezanog bjelog luka
-5 zrna crnog bibera, smrvljenog
-4 svinjska kotleta
-50 g glatkog brasna
-1 crveni luk
-50 g crvene paprike, narezane
-50 ml govedjeg temeljca
-50 ml suvog bjelog vina
-1 velika kasika vinskog sirceta
Priprema: Zagrijte ulje u tavi i dodajte bjeli luk i biber. Pokupite tecnost sa svinjetine sa kuhinjskim papirom , a zatim je uvaljajte i oblozite brasnom. Pecite je sa obe strane dok ne dobije zlatno smedju boju. Izvedite meso iz tave i stavite ga sa strane. Dodajte isjeckan crveni luk i crvenu papriku u tavu te dinstajte dok ne omeksaju. Dodajte temeljac, vino i sirce i dobro promjesajte. Vratite svinjetinu u tavu i lagano dinstajte, nepokriveno, oko 30 minuta, povremeno okrecuci meso. Posluzite toplo sa kuvanom rizom. Prijatno
14:05
|
|
You can leave a response
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Pokreće Blogger.
0 komentari:
Objavi komentar