Kosarice od mlevenog Mesa

Sastojci:
-500 gr mljevenog mesa
-3 kasike prezle
-4 jaja
-1 glavica luka


-100 ml kisele pavlake
-1 veza persuna
-250 gr sira
-pola kasike mirodjije
-ulje, so i biber po zelji

Priprema:  U sud sa izrendanim lukom dodamo mirodjiju, mljeveno meso, 2 jajeta i prezlu. Sjedinimo sastojke, dodamo sitno seckani persun i od smjese formiramo 8 loptica. Na sredinu svake loptice napravimo udubljenje i redamo u nauljenu tepsiju. Pecemo 30 minuta na 250 stepeni. U sud sa izrendanim sirom dodamo preostala 2 jajeta i kiselu pavlaku. Udubljenja na kosicama napunimo filom i pecemo jos 10 minuta na istoj temperaturi. Ciniju za serviranje ukrasiti listovima zelene salate. Redamo kosarice i ukrasimo grancicama persuna. Dekoraciju zavrsimo krugovima rotkvica. Prijatno.

0 komentari:

Pokreće Blogger.