Govedji File Stroganof
Sastojci:
-Govedji file narezan
na rezance 600 g
-1 veca glavica luka
-Sampinjoni 200 g
-Kiseli krastavci 100 g
-1 kasika senfa
-Vrhnje za kuhanje 2 dl
-Konjak 0.3 dl
-Ulje 0.2 dl
-Maslac 30 gr
-So i biber po zelji
Priprema: Rezance bifteka preprzimo na mjesavini ulja i maslaca te izvadimo iz tave. Na istoj masnoci proprzimo sitno sjeckani lukdo zlatnozute boje, zatim dodamo sampinjone rezane na listice, zacinimo solju te biberom i przimo dok sampinjoni ne budu gotovi. Vratimo meso u tavu, dodamo senf, flambiramo konjakom i ugasimo slatkim vrhnjem. Pustimo da malo prokuva, potom dodamo ocjedjene kisele krastavce narezane na stapice, pa pustimo neka sve zajedno lagano prokuva. Uz ovo jelo mozemo posluziti kuvanu rizu ili tjesteninu. Prijatno.
-Govedji file narezan
na rezance 600 g
-1 veca glavica luka
-Sampinjoni 200 g
-Kiseli krastavci 100 g
-1 kasika senfa
-Vrhnje za kuhanje 2 dl
-Konjak 0.3 dl
-Ulje 0.2 dl
-Maslac 30 gr
-So i biber po zelji
Priprema: Rezance bifteka preprzimo na mjesavini ulja i maslaca te izvadimo iz tave. Na istoj masnoci proprzimo sitno sjeckani lukdo zlatnozute boje, zatim dodamo sampinjone rezane na listice, zacinimo solju te biberom i przimo dok sampinjoni ne budu gotovi. Vratimo meso u tavu, dodamo senf, flambiramo konjakom i ugasimo slatkim vrhnjem. Pustimo da malo prokuva, potom dodamo ocjedjene kisele krastavce narezane na stapice, pa pustimo neka sve zajedno lagano prokuva. Uz ovo jelo mozemo posluziti kuvanu rizu ili tjesteninu. Prijatno.
13:27
|
|
You can leave a response
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Pokreće Blogger.
0 komentari:
Objavi komentar