Giros na Srpski Nacin
Sastojci:
-Meso (svinjetina ili teletina)
-Senf
-Soja sos ili pola limuna
-Zacin za mesi (origano, bazilikum, majoran, timijan)
-Luk (sjeckan na kolutice)
-Paradajz (sjeckan na kolutice)
-Krastavac
-Krompir za pomfrit
-Lepinje ili tortilje
-Kecap
Priprema: Meso namjenjeno za giros i isjeckano na trakice stavicemo u marinadu od soja sosa, uz dodatak senfa i zacina za meso. Tako pripremljeno meso ostaviti da odstoji bar dva sata u frizideru, uz povremeno mjesanje da se pajc ne talozi na dnu posude. Meso koje je odstojalo dva sata u frizideru stavite na vruc tiganj, sa samo par kapi ulja. Meso lagano proprziti, ne duze od sedam minuta, zavisno od toga da li zelite vise ili manje safta koji ce meso pustiti. U lepinju staviti luk sijecen na kolutice, paradajz, krastavac, pomfrit, senf, kecapi naravno meso. Dpdatak, lepo rashladjeno bijelo vino. Prijatno.
-Meso (svinjetina ili teletina)
-Senf
-Soja sos ili pola limuna
-Zacin za mesi (origano, bazilikum, majoran, timijan)
-Luk (sjeckan na kolutice)
-Paradajz (sjeckan na kolutice)
-Krastavac
-Krompir za pomfrit
-Lepinje ili tortilje
-Kecap
Priprema: Meso namjenjeno za giros i isjeckano na trakice stavicemo u marinadu od soja sosa, uz dodatak senfa i zacina za meso. Tako pripremljeno meso ostaviti da odstoji bar dva sata u frizideru, uz povremeno mjesanje da se pajc ne talozi na dnu posude. Meso koje je odstojalo dva sata u frizideru stavite na vruc tiganj, sa samo par kapi ulja. Meso lagano proprziti, ne duze od sedam minuta, zavisno od toga da li zelite vise ili manje safta koji ce meso pustiti. U lepinju staviti luk sijecen na kolutice, paradajz, krastavac, pomfrit, senf, kecapi naravno meso. Dpdatak, lepo rashladjeno bijelo vino. Prijatno.
12:40
|
|
You can leave a response
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Pokreće Blogger.
0 komentari:
Objavi komentar